Tips om een stroomstoring op te lossen

U bent net lekker aan het koken en opeens valt alle stroom uit. Als u aan het klussen bent in huis en opeens geen stroom meer hebt, kan dat erg vervelend zijn. Het uitvallen van de stroom is altijd erg ongelegen en u wilt dan ook dat dit probleem zo snel mogelijk wordt verholpen.

Professionele hulp inschakelen bij een stroomstoring

Zodra er geen stroom meer is, dient u te starten met het uitvoeren van de stekkerproef. Als u wilt nagaan of een apparaat of elektrische aansluiting defect is, kunt u eenvoudig de stekkerproef uitvoeren. Over het algemeen bent u ongeveer 10 minuten bezig met het uitvoeren van de stekkerproef, maar dit kan langer of korter duren afhankelijk van de grootte van uw woning en het aantal apparaten dat u heeft.

Als u onzeker bent over uw kennis en vaardigheden, is het verstandig om een ervaren elektricien in te schakelen. Besef wel dat de kosten van een elektricien hoog kunnen zijn als het apparaat defect is. Dit heeft te maken met het feit dat de elektricien bij u is geweest en daardoor kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen oplossen.

Identificeer het apparaat dat de stroomstoring veroorzaakt

Zorg ervoor dat alle groepen in de meterkast zijn uitgezet of dat de zekeringen van de groepen zijn weggenomen. Verwijder alle stekkers uit de stopcontacten in het hele huis. Schakel de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast in.

Zorg ervoor dat u de stekkers één voor één weer in het stopcontact steekt en ze één voor één weer inschakelt. Wacht totdat het apparaat volledig aan is voordat u verder gaat naar het volgende apparaat. Wanneer u merkt dat het apparaat de stroom doet uitvallen bij het aanzetten ervan, is dat apparaat de boosdoener.

Als het probleem zich toch niet voortdoet uit de apparaten, zit het probleem in de installatie. In dat geval kunt u het beste een erkende elektricien inschakelen om het probleem voor u te verhelpen. Het is niet aan te bevelen om zelf aan de slag te gaan aangezien het werken met elektriciteit risico's met zich meebrengt.

Snel een medewerker spreken? Bel 030 340 1006

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> De gevolgen van overbelasting van de elektriciteit
> Praktische tips voor een duurzamer huis
> Uw woning voorzien van krachtstroom