De gevolgen van overbelasting van de elektriciteit

Bij elke groep in de groepenkast is het maximum vermogen 3. 600 WattAls er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer stroom dan toegestaan?Als gevolg hiervan zullen de stoppen uitschakelen wanneer alle apparaten tegelijkertijd in werking zijn

Als het gevraagde vermogen hoger is dan het maximaal toegestane vermogen, kan de groep overbelast raken. Een groot apparaat dat meer stroom vraagt dan de groep kan leveren, kan overbelasting veroorzaken. Overbelasting van de elektriciteit kan brand veroorzaken doordat de draden en stekkers te warm worden.

De groep zal automatisch uitschakelen zodra het maximale vermogen is bereikt, dit om te voorkomen dat deze overbelast raakt. Dit biedt een veilige oplossing tegen overbelasting, waardoor u met een gerust hart uw apparaten kunt gebruiken. Om te voorkomen dat er overbelasting optreedt, kunt u ervoor kiezen om extra groepen aan de groepenkast toe te voegen.

Geniet van veiligheid en gemak tijdens het koken met inductie

Een zeer milieuvriendelijke manier van koken is door middel van inductie. Het gebruik van deze kookplaat resulteert in een hoger stroomverbruik, maar er wordt nauwelijks energie verspild tijdens het koken. Koken op inductie heeft aanzienlijk minder energieverlies dan koken op gas.

Zonnepanelen

Indien u ervoor kiest om zonnepanelen op uw dak te plaatsen, kan het voorkomen dat uw groepenkast moet worden uitgebreid. De uitbreiding van de groepenkast hangt af van de type omvormer die bij de panelen hoort. Het wordt niet bepaald door het aantal panelen, maar door het type omvormer of uw groepenkast moet worden uitgebreid.

Gecertificeerde elektricien

Als u regelmatig te maken krijgt met stroomstoringen door overbelasting van de groepenkast?Dan is het verstandig deze te laten uitbreiden door een gecertificeerde elektricien. Het is gevaarlijk om hier zelf mee aan de slag te gaan, vanwege de risico's die het werken met elektriciteit met zich meebrengt.

Snel een medewerker spreken? Bel 030 340 1006

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Praktische tips voor een duurzamer huis
> Tips om een stroomstoring op te lossen
> Uw woning voorzien van krachtstroom