Praktische tips voor een duurzamer huis

Er zijn diverse mogelijkheden om uw huis duurzamer te maken, zowel op grote als kleine schaal. Er zijn verschillende manieren waarop de elektricien u kan helpen bij het verduurzamen van uw woning. U kunt ervoor kiezen om Led-verlichting, een elektrische kookplaat en zonnepanelen te nemen.

Hoe kan de elektricien u helpen bij het verduurzamen van uw huis?

Verkeert uw verlichting in een slechte staat of staat er een renovatie van uw woning op de planning?Wacht niet langer en maak uw huis milieuvriendelijker door uw verlichting aan te passen. Dit kan door middel van het plaatsen van Led-verlichting op alle plekken in huis.

Met moderne Led-verlichting kunt u uw energieverbruik drastisch verlagen tot wel 90% minder dan bij gebruik van gewone gloeilampen. Hierdoor kunt u geld besparen op uw energiekosten, wat voor iedereen voordelig is. Bovendien hebben Led-lampen een veel langere levensduur dan gewone gloeilampen, wat betekent dat ze minder vaak vervangen hoeven te worden.

Welke mogelijkheden zijn er om uw huis duurzamer te maken door elektrisch te koken?

Om elektrisch te koken in uw huis mogelijk te maken, kunnen er enkele aanpassingen vereist zijn. Hierbij valt te denken aan de meterkast of de toevoer van stroom. Om de kookplaat te kunnen gebruiken, moet de meterkast voldoende stroom genereren.

Het risico bestaat dat de stroom uitvalt wanneer u dit verzuimt te doen, omdat de stroomvraag van de elektrische kookplaat te hoog is. Om problemen te voorkomen, is het verstandig om een elektricien te raadplegen die dit allemaal voor u kan regelen. Bij het koken op gas gaat er wel elektriciteit verloren, terwijl dit bij het koken met elektriciteit niet het geval is.

Zonnepanelen: een milieuvriendelijke keuze voor uw huis

Wilt u uw huis op een milieuvriendelijke manier verduurzamen? Denk dan eens aan het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Denkt u eraan om duurzame aanpassingen te doen aan uw huis? Het plaatsen van een elektrische kookplaat en Led-verlichting zijn goede mogelijkheden. Om zonnepanelen op het dak te kunnen plaatsen, moet het dak geschikt zijn en in goede conditie verkeren.

De benodigde hoeveelheid zonnepanelen hangt af van het type paneel en de afmetingen van uw dak. Het kost doorgaans 6 tot 8 jaar om uw investering in zonnepanelen terug te verdienen. Houd er rekening mee dat de zonnepanelen onderhouden moeten worden om zoveel mogelijk zonnestralen op te kunnen vangen.

Snel een medewerker spreken? Bel 030 340 1006

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> De gevolgen van overbelasting van de elektriciteit
> Tips om een stroomstoring op te lossen
> Uw woning voorzien van krachtstroom